Voorlopig geen ondergrondse afvalcontainers

Geschreven door Redactie
Voorlopig geen ondergrondse afvalcontainers

Er komen voorlopig geen ondergrondse restafvalcontainers aan de Molenrak en de Liesgras in Zeewolde. Omwonenden hadden bezwaar gemaakt tegen de komst. De zaak is vandaag behandeld bij de Raad van State, waar de gemeente liet weten de werkzaamheden voorlopig stil te leggen. 

Bewoners van de Molenrak zijn bang dat de vuilniswagen die de containers moet legen voor overlast gaat zorgen in de wijk. Zij willen dat de afvallocatie wordt verplaatst naar de Vlietstroom. Ook aan de Liesgras zien bewoners die komst van de containers niet zitten. Ze zijn bang dat het zal leiden tot zwerfafval en geluidsoverlast. 

De gemeente wijst er op dat met het ondergronds brengen van de afvalbakken de overlast juist zal afnemen, doordat een ondergrondse container minder geluid maakt dan de huidige rolcontainers. Ook denkt de gemeente dat de verkeersproblemen met de vuilniswagen juist verdwijnen doordat de wagen de wijk niet meer door hoeft. 

Volgens Zeewolde is verplaatsing naar de Vlietstroom niet mogelijk, omdat er kabels en leidingen in de grond zouden zitten, maar volgens een omwonende is dat niet waar. Hij heeft bij het Kadaster opgevraagd welke leidingen er zouden liggen en volgens de kadastrale dienst ligt er niks. De Raad van State wil daarom binnen twee weken van de gemeente weten waarom verplaatsing niet mogelijk zou zijn.  

De Raad van State beslist over zes weken of de komst van de ondergrondse restafvalcontainers definitief van de baan is.

Onze Ambassadeurs