RIVM-update: zes nieuwe coronabesmettingen in provincie

Geschreven door Redactie
RIVM-update: zes nieuwe coronabesmettingen in provincie

Voor de vierde dag op rij meldt het RIVM in Flevoland geen nieuwe sterfgevallen door het coronavirus. Het totale aantal sterfgevallen blijft 82. Daarnaast werd het aantal ziekenhuisopnames met één geval naar beneden gecorrigeerd.


In Almere zijn tot nu toe met 27 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 26, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (9), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is nu opgelopen tot 5.748. Dat zijn er 33 meer dan dinsdag.


Besmettingen

Volgens het RIVM zijn er nu 888 mensen in Flevoland positief getest op het coronavirus. Dat zijn er zes meer dan dinsdag. In Almere, Dronten en Zeewolde nam het aantal besmettingen toe. In heel Nederland zijn nu 44.447 positieve tests (+198) geregistreerd.


Ziekenhuisopnames

Tot nu toe is voor 123 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 63, daarna Dronten met 29, Urk met 22, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 12. In Dronten werd één eerdere ziekenhuisopname gecorrigeerd, hier is geen verklaring voor gegeven.


In totaal zijn tot nu toe 263 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.627 ziekenhuisopnames. Dat zijn er 14 meer dan dinsdag.


Kanttekeningen van het RIVM bij de cijfers

Het werkelijke aantal besmettingen ligt volgens het RIVM hoger omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Wel kunnen vanaf juni alle Nederlanders met klachten die wijzen op het coronavirus getest worden. Is iemand besmet dan volgt bron- en contactonderzoek. Het RIVM verwacht dat er in de maanden vanaf juni maximaal 30.000 mensen per dag getest gaan worden omdat ze klachten hebben die lijken op het nieuwe coronavirus.


Het RIVM plaatst verder een disclaimer bij zowel het totale aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur, als ook het aantal nieuwe overledenen in Nederland. Het gaat om overledenen die de afgelopen dag door de GGD in Nederland zijn doorgegeven aan het RIVM, maar zij kunnen ook al enkele dagen eerder zijn overleden. Er kan dus een vertraging zitten in die aantallen. Hetzelfde geldt voor het doorgeven van nieuwe geregistreerde besmettingen. Deze kunnen enkele dagen oud zijn, maar door vertraging nu pas bij het totale aantal besmettingen opgeteld worden.



Onze Ambassadeurs