"Stress en angst weg met hypnotherapie"

Geschreven door Redactie

Stress en angst kun je wegkrijgen via hypnotherapie. Dat geldt ook voor mensen die zich extra zorgen maken, zoals nu bijvoorbeeld met corona. Dat zegt hypnotherapeut Mirjam van Geenen, die afgelopen maand een praktijk voor hypnotherapie in Gezondheidscentrum Jol in Lelystad opende.



"Hypnotherapie werkt vooral met het onderbewustzijn", legt Van Geenen uit. "Dat is een immense database van informatie en er zijn wel eens dingen die niet goed functioneren. Eigenlijk geven we die een update. Het gaat over irreële angsten, zoals voor spinnen. Functionele angsten haal je niet weg."




Controle

Van Geenen benadrukt dat je altijd zelf de controle houdt. "Ik kan je niets laten doen dat je niet wilt. Het is als de navigatie in je auto. Je kunt luisteren naar de aanwijzingen voor de route. Of je kunt die negeren als je dat wilt. Zo is het met hypnose ook."




Niet alleen voor stress en angst

Naast stress en angst behandelt Van Geenen ook andere zaken, zoals rook- en andere verslavingen, bepaalde eetgewoonten (helpen met afvallen), verlichting voor sommige lichamelijke klachten en burn-out.





Onze Ambassadeurs