Rechtbank verplaatst deel zaken naar provinciehuis

Geschreven door Redactie
Rechtbank verplaatst deel zaken naar provinciehuis

Om zoveel mogelijk zittingen te kunnen houden, mag rechtbank Midden-Nederland de komende maanden gebruikmaken van twee zalen in het provinciehuis in Lelystad. Daarnaast zijn er in de Almeerse rechtbank avondzittingen mogelijk.


Vanwege de coronamaatregelen kunnen in het gerechtsgebouw minder zaken op zitting behandeld worden. Bijvoorbeeld omdat er niet teveel personen tegelijkertijd bij de toegangscontrole mogen zijn en omdat de zalen na elke zaak schoongemaakt moeten worden. ''Daarbij komt dat in de grootste zittingszaal van de rechtbank in Lelystad op dit moment ‘slechts’ 13 betrokkenen kunnen plaatsnemen in plaats van de gebruikelijke 40. In onze andere zittingszalen in Lelystad en Almere is dat aantal nog kleiner. Dit levert problemen op bij grote zaken met meerdere partijen'', schrijft de rechtbank.


In het provinciehuis kunnen in de Statenzaal 30 personen terecht en in de Commissiezaal 15 personen. In eerste instantie is de samenwerking tot 1 september.


In de zalen worden alleen zaken behandeld waarbij dat qua veiligheid verantwoord is, zoals civielrechtelijke zaken. Vrijdag is de eerste zitting in het provinciehuis.


Avondzittingen

Om toch zoveel mogelijk zaken te behandelen, gaat de rechtbank daarnaast op dinsdag- en donderdagavond zittingen houden in Almere. Op termijn zullen er ook avondzittingen plaatsvinden in Lelystad.


Naast de fysieke zittingen behandelt de rechtbank zaken vooral online en schriftelijk.

Onze Ambassadeurs