Corona-dashboard geeft laatste stand van zaken

Geschreven door Redactie
Corona-dashboard geeft laatste stand van zaken

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een eerste versie van het 'dashboard coronavirus' gepubliceerd. Op de online pagina zijn verschillende gegevens over de verspreiding van het coronavirus bij elkaar bracht. Ook uitgesplitste cijfers van Flevoland zijn daar te vinden.


Op het dashboard is de laatste stand van zaken rondom het virus in één opslag te zien. Het gaat onder meer om het aantal opnames op de intensive care, positieve testuitslagen en een schatting over het aantal besmettelijke mensen.


De overheid schrijft: ''Met de combinatie van actuele gegevens op het dashboard kan een eventuele tweede golf van het virus sneller en preciezer worden opgespoord en bestreden. Bovendien moet het dashboard waardevolle informatie bevatten voor wetenschappers die onderzoek naar het virus doen.''


Ook regionale informatie

Het dashboard biedt verder een overzicht van alle geldende maatregelen en adviezen, op landelijk en regionaal niveau. En per regio is terug te vinden hoeveel ziekenhuisopnames er per dag zijn en hoeveel mensen dagelijks positief zijn getest.


Het ministerie van Volksgezondheid benadrukt dat het nu verschenen dashboard een proefversie is waarin nog niet alle gegevens zijn opgenomen. In de tweede helft van juni moet het volledig functioneren.

Onze Ambassadeurs