Flevolandse verblijfsaccommodaties hardst getroffen door coronacrisis

Geschreven door Redactie
Flevolandse verblijfsaccommodaties hardst getroffen door coronacrisis

Het aantal overnachtingen in een hotel, op een camping of bij een andere toeristische overnachtingsplek is begin dit jaar het hardst gedaald in Flevoland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.


Landelijk lag het aantal gasten in de eerste drie maanden 17 procent lager dan een jaar eerder, maar in onze provincie bijna 24 procent. Ook in Noord-Holland, en dan vooral in Amsterdam, verbleven begin dit jaar bijna een kwart minder gasten dan vorig jaar.


Kwamen er in het eerste kwartaal van 2019 nog 119.000 mensen naar Flevoland, dit jaar waren dat er in die periode 91.000. Een daling van 28.000 mensen.


Daling vooral in maart

In januari en februari ging het nog goed met de Nederlandse hotels, pensions, vakantieparken en campings. Toen was er nog een stijging in het aantal hotel- en campinggasten.


De daling trad vooral op in de maand maart. Het aantal gasten in Flevoland nam toen met 63 procent af. Landelijk was dit 57 procent. Dit is volgens het CBS toe te schrijven aan de gevolgen van de verspreiding van het coronavirus.

Onze Ambassadeurs