Toerisme-sector krijgt steun van provincie

Geschreven door Redactie
Toerisme-sector krijgt steun van provincie

Provincie Flevoland gaat de toerisme- en recreatiesector financieel ondersteunen in het aanpassen aan de anderhalvemetersamenleving. Hiervoor heeft de provincie een subsidiepot van 350.000 euro beschikbaar gesteld. Schermen, bewegwijzering, maar ook reserveringssystemen kunnen hiermee deels worden gefinancieerd.


Sinds 1 juni hebben veel horeca-zaken en dagattracties hun deuren weer geopend. Om aan de RIVM-richtlijnen te kunnen voldoen hebben zij daarvoor investeringen gedaan. De Provincie springt daarom nu bij om deze sectoren te ondersteunen. "Het zijn juist deze maanden waarin zij hun grootste inkomsten moeten behalen", legt Rinkje Tromp van Visit Flevoland uit. "Maar veel ondernemers hebben die inkomsten de afgelopen tijd juist zien verdampen".


Verbinding

Visit Flevoland treedt momenteel op als verbindingspunt tussen ondernemer en subsidie-verstrekker. "Als marketingorganisatie staan we in nauwe verbinding met de gastvrijheidssector van Flevoland", vertelt Tromp. "We zijn goed op de hoogte en kunnen ondernemers makkelijk bereiken. Daarom voelde het logisch die rol op ons te nemen". Als helpdesk helpt Visit Flevoland ondernemers met vragen over de subsidieverstrekking.


Het beschikbaar gestelde bedrag is onderdeel van een pot van 4 miljoen euro om de Flevolandse economie erbovenop te helpen. De toerisme- en recreatiesector is de eerste die daarvan gebruik kan maken. Ondernemers kunnen aanspraak maken op de steunmaatregelen via het subsidieloket van de provincie. Gemaakte kosten kunnen tot vijftig procent worden vergoed tot een bedrag van 2.500 euro.


Ondernemers kunnen tot uiterlijk 15 augustus gebruik maken van de regeling. Tenzij de pot eerder leeg is. Wel geldt er: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Onze Ambassadeurs