Poppodia kondigen eerste concerten na corona aan

Geschreven door Redactie
Poppodia kondigen eerste concerten na corona aan

Poppodia Corneel in Lelystad en De Meester in Almere hebben hun eerste concerten na de coronatijd aangekondigd. Bij beide podia kunnen bezoekers op 20 juni voor het eerst weer van live-muziek genieten.


Bij poppodium Corneel gaat het om twee live-optredens van een lokale ska-band. The Approachers spelen twee keer op één avond in de grote zaal van De Kubus. Het poppodium valt onder Stichting de Kubus. De zaal daar is groter waardoor het makkelijker is om aan de RIVM-richtlijnen te voldoen. De overstap naar die zaal was daarom logisch voor het podium.


Wie naar het concert gaat moet onder meer een vaste route volgen die aangegeven wordt binnen het gebouw. Ook wordt de zaal gevuld met stoelen die op anderhalve meter afstand van elkaar staan. Het wordt een experiment voor Corneel, vertelt programmeur Rob van der Ham. Ska-muziek is vaak energiek en vrolijk. Dat is niet bepaald muziek waarbij mensen normaal gesproken blijven zitten. "Dat wordt met de billen schudden op de stoel!", aldus Van der Ham. Voor wie liever nog niet de deur uitgaat, wordt het concert online gestreamd. Tickets voor deze livestream en de concerten zijn te koop via de website van Corneel.


Digitaal schoolfeest

Corneel maakt binnenkort met nog meer programmering bekend. Een van de evenementen die eraan komt, is een digitaal schoolfeest. Onder meer DJ Niki Hendrix zal optreden voor jongeren die door corona hun eigen schoolfeest mislopen. Meer daarover wordt binnenkort op de Facebookpagina en website van Corneel bekend gemaakt.


Sandra van Nieuwland akoestisch

De Meester heeft 'An Acoustic Evening with: Sandra van Nieuwland' aangekondigd. Het poppodium heeft de zaal omgebouwd tot een jazzlounge. Dat moet een sfeervolle indruk geven terwijl tegelijkertijd anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Kaartjes kunnen alleen online gekocht worden.

Onze Ambassadeurs