Waarschuwingen van Flevowegen per sms vallen in de smaak

Geschreven door Redactie
Waarschuwingen van Flevowegen per sms vallen in de smaak

Een grote meerderheid van de abonnees op de sms-waarschuwingsdienst Flevowegen van de provincie Flevoland is tevreden over de dienst, al zijn er wel verbeterpunten. Dat blijkt uit een enquête die de provincie heeft laten uitvoeren.


Zodra er een stremming op de weg of op het water is, ontvangen de abonnees een smsje met daarin informatie over de gebeurtenis. Inmiddels hebben ruim 1100 mensen zich bij de dienst aangesloten. 95% van de gebruikers geeft aan tevreden te zijn. Opvallend is dat de sms-dienst ook gewaardeerd wordt door mensen buiten de provincie. Iets minder dan de helft van de abonnees woont buiten Flevoland.


Verbeterpunten

Ondanks de positieve feedback geven de gebruikers aan dat zij tussentijdse informatie over een langdurige calamiteit willen ontvangen. Bij een ongeluk op een belangrijke doorgaande weg willen de abonnees een kaartje ontvangen waarop alternatieve routes staan. Volgens de provincie zijn er ook abonnees die geen berichten hebben ontvangen terwijl die wel verstuurd waren. Ook gebeurt het dat mensen twee keer hetzelfde bericht krijgen.

De provincie zegt snel iets aan de inhoudelijke berichtgeving te kunnen doen, maar op het gebied van technische verbeteringen zullen de abonnees even moeten wachten. Daar zijn ontwikkelaars voor nodig. Zij zullen zich onder meer buigen over het aanpassen van de persoonlijke voorkeuren voor de berichtgeving. Nu moeten gebruikers zich eerst afmelden om vervolgens een nieuw abonnement te nemen. De voorkeuren kunnen alleen via een online invulformulier worden opgegeven. De sms-waarschuwingsdienst bestaat nu anderhalf jaar.


Onze Ambassadeurs