Regionale ontwikkelingsmaatschappij krijgt steun Rijk

Geschreven door Redactie
Regionale ontwikkelingsmaatschappij krijgt steun Rijk

Horizon Flevoland is nu ook door het Rijk erkend als regionale ontwikkelingsmaatschappij. Dit betekent dat Horizon vanaf nu een jaarlijkse exploitatiesubsidie van de overheid krijgt en toegang heeft tot nieuwe financiële regelingen voor ondernemers in Flevoland.


Horizon Flevoland steunt innovatieve bedrijven in de provincie met geld en advies. De ontwikkelingsmaatschappij probeert ook bedrijven aan elkaar te koppelen en helpt buitenlandse bedrijven met het opzetten van een vestiging in Flevoland en ondersteunt Flevolandse bedrijven die internationale ambities hebben.


Volgens gedeputeerde Jan Nico Appelman gaan bedrijven in de provincie het zeker merken dat Horizon Flevoland een officiële status heeft. "Er komt meer ruimte voor meer maatwerk, meer fondsen en mogelijkheden. Juist in deze tijd hebben ondernemers alle mogelijke steun nodig."


De provincie en het Rijk steken ook elk 8 miljoen in een nieuw groeifonds voor Flevolandse bedrijven. De in totaal 16 miljoen euro komt naar verwachting dit najaar beschikbaar. Geld uit dit groeifonds moet bedrijven helpen met innoveren en uitbreiden als ze al een tijdlang actief zijn.

Onze Ambassadeurs