Strandtentenverkiezing: wat is het mooiste strandpaviljoen van Flevoland?

Geschreven door Redactie
Strandtentenverkiezing: wat is het mooiste strandpaviljoen van Flevoland?

Omroep Flevoland bezoekt de komende week strandtenten die in de race zijn voor het beste strandpaviljoen van Nederland. De verkiezing is een landelijke wedstrijd georganiseerd door Strand Nederland. De organisatie heeft twaalf strandtenten in de provincie geselecteerd. Zij zijn in de race om uitgeroepen te worden tot het beste strandpaviljoen van Flevoland. Ook maken ze kans op de landelijke titel.

De eerste strandtent die we bezoeken is Strandbrasserie De Jutter op het strand van Almere Haven. Bij het strandpaviljoen aan het Gooimeer doet alles denken aan Texel. Eigenaar Nick Dokter runt de zaak al zeven jaar samen met zijn ex-vriendin. De eigenaren hebben fijne vakantieherinneringen aan Texel. Toen ze de kans kregen om het pand in Almere over te nemen, besloten ze het gevoel van het eiland mee te nemen naar de strandtent.


De sluiting van de horeca in verband met de coronamaatregelen was een zware periode voor Dokter. De zaak was tien weken dicht. In de eerste weken knapte hij het paviljoen op, daarna is er een afhaalrestaurant opgezet. De eigenaar is blij met de nominatie voor het beste strandpaviljoen van Flevoland. "Het zou leuk zijn als we ver kunnen komen."

Machteld van Ommen is sinds 2016 pachter van het strandpaviljoen Eemhof Watersport & Beachclub in Zeewolde. Het familiebedrijf bestaat sinds eind jaren zeventig. Destijds werden er surflessen gegeven. In 2012 werd het huidige paviljoen gebouwd, dat inmiddels flink is uitgebreid. "We hebben een eigen vakantiepark en een eigen camping", aldus Van Ommen.


Tot volgende week woensdag kun je via de website een stem uitbrengen op de beste strandtent van Flevoland.

Onze Ambassadeurs