Roggebotstaete heeft nieuwe vogelnatuurroute

Geschreven door Redactie
Roggebotstaete heeft nieuwe vogelnatuurroute

In Dronten is op Landgoed Roggebotstaete op 11 juli een nieuwe vogelnatuurroute geopend. Deze wandelroute is de eindopdracht van vijf studenten die de Natuurgidsenopleiding van IVN Flevoland volgt.


Wandelaars kunnen hun auto parkeren bij de ingang van Landgoed Roggebotstaete. Op het houten huisje naast de parkeerplaats hangt een IVN-kast met een geplastificeerde routebeschrijving die meegenomen kan worden. Deze omvat een kaart van het gebied met de wandelroute. Per vogelsoort wordt aangegeven waar de hoogste kans is deze te spotten. Van elke soort is een foto met beschrijving bijgevoegd.  


De wandeling bestaat uit twee delen en begint met een route over Roggebotstaete. Vervolgens gaat de route in het tweede deel het bosgebied in van Staatsbosbeheer, het Roggebotzand, en weer terug naar de parkeerplaats. Daar wordt een oversteek over de dijk gemaakt om de watervogels op de zandbanken in het Vossemeer te bekijken. De twee delen zijn aparte wandelingen van ongeveer één uur, maar ook achter elkaar te lopen. De route is in totaal zes kilometer lang. Na gebruik kan de handleiding weer terug gedaan worden in de IVN-kast, voor de volgende bezoeker. Mensen kunnen een reactie achterlaten in een gastenboek.  



Onze Ambassadeurs