2019 was een goed Meerpaal-jaar

Geschreven door Redactie
2019 was een goed Meerpaal-jaar

Het theater en de bioscoop in de Meerpaal in Dronten hebben een succesvol jaar achter de rug. Zowel de films als de podiumvoorstellingen trokken meer bezoekers dan in 2018.


Grote successen waren de cabaretiers Youp van 't Hek, Bert Visscher en Pieter Derks. Ook gaf het zangtrio OG3NE een uitverkocht concert in Dronten. De voorstellingen rondom een maatschappelijk thema zoals racisme en eetstoornissen trokken juist weinig publiek. Toch wil de Meerpaal vanwege het belang van de thema's deze voorstellingen wel blijven programmeren. 


In de bioscoop was 'The Lion King' met afstand de best bezochte film. Er kwamen bijna drieduizend bezoekers naar deze remake met levensechte, pratende dieren, gevolgd door duizend bezoekers voor de animatiefilm 'Frozen 2'. 


Directeur Hans Maris is blij dat er vooruitgang is geboekt ten opzichte van 2018, maar stelt in het jaarverslag wel vast dat het theater nog steeds rode cijfers zou schrijven als de gemeente de theateractiviteiten niet zou subsidiëren. Die steun blijft dus nodig, zegt Maris.

Onze Ambassadeurs