Dierenpark MeerZoo gaat dit jaar niet meer open

Geschreven door Redactie
Dierenpark MeerZoo gaat dit jaar niet meer open

Het dierenpark MeerZoo in Marknesse blijft voor de rest van het jaar gesloten. De reden is bekend. Het kleinschalige dierenpark en kinderboerderij zijn al sinds eind maart gesloten. Op hetzelfde terrein staat ook zorgboerderij Reemzorg die wel openblijft. 


"We hebben deze beslissing genomen op basis van onze zorgboerderij die we hier hebben", legt eigenaar Jan van der Meer uit. "We willen het risico voor onze kwetsbare mensen minimaliseren." Op de zorgboerderij werken tien mensen en iedere maand komen er tussen de dertig en de veertig mensen logeren of om een dagbesteding te volgen. 


De directie heeft lang getwijfeld over de sluiting van het dierenpark maar ziet geen andere oplossing. Met tientallen bezoekers per dag is het controleren van iedere bezoeker op corona een lastige klus. 


"Het is heel moeilijk om te controleren of iemand het virus heeft. Je moet dan met een thermometer gaan werken en mensen formulieren laten invullen. En als dan iemand een kuchje heeft moet ik hem weigeren terwijl diegene zegt dat het hooikoorts is. Je maakt het jezelf gewoon heel moeilijk. Daarom trekken we de stekker eruit voor dit jaar". 


Ondanks de voorlopige sluiting zit het park gelukkig nog niet in de financiële problemen. MeerZoo hoopt volgend jaar weer open te gaan.

Onze Ambassadeurs