Aanhoudingen voor verboden wapenbezit en rijden onder invloed

Geschreven door Redactie
Aanhoudingen voor verboden wapenbezit en rijden onder invloed

De politie Noordoostpolder en Fryske Marren hebben donderdag twee mannen aangehouden voor verboden wapenbezit en het rijden onder invloed van drugs. 


Een medewerker van Staatsbosbeheer zag om 07:30 uur langs de Blokzijlseweg in het Overijsselse Baarlo een verlaten auto staan. Hij vond de situatie verdacht en belde de politie. De agenten gingen in de omgeving posten en zagen niet veel later de auto rijden. 


De bestuurder van de auto zag de politiewagen ook en ging er toen vandoor. Tijdens de achtervolging die richting Marknesse ging, is de hulp gevraagd van de politie Noordoostpolder. Volgens een woordvoerder van de politie werd er steeds sneller gereden en viel het de achtervolgers op dat de rijvaardigheid van de bestuurder van de vluchtende auto tegenviel. 


Bij Marknesse besloot de bestuurder zijn auto te stoppen. Hij bleek onder invloed te zijn van amfetamine. Bij het doorzoeken van de auto werd een hoeveelheid drugs gevonden en een uitschuifbare wapenstok. De mannen moesten mee naar het politiebureau in Steenwijk. De auto is in beslag genomen.

Onze Ambassadeurs