Urker Raad wil diepgaand onderzoek naar wethouder Geert Post

Geschreven door Redactie
Urker Raad wil diepgaand onderzoek naar wethouder Geert Post

Een meerderheid van de Urker gemeenteraad wil dat het integriteitsonderzoek naar wethouder Geert Post een diepgaand onderzoek naar hem wordt.

Het moet uitwijzen of zijn functie bij het transportbedrijf van zijn zoon in strijd is geweest met zijn rol als wethouder van Urk en of hij misbruik heeft gemaakt van zijn positie. Dat laten enkele fracties desgevraagd weten aan Omroep Flevoland. 


Geert Post trad donderdag terug als wethouder, nadat er discussie was ontstaan over zijn nevenfuncties. Hij had nagelaten om aan de gemeente te melden dat hij sinds januari vorig jaar vervoersmanager is bij JPTRANS Urk, het vervoersbedrijf van zijn zoon. Ook had hij niet opgegeven dat hij in maart een BV heeft opgericht, JP Trans Beheer. Volgens fractievoorzitter Jan Willem Bakker van Post's eigen SGP had hij zich niet gerealiseerd dat hij die functies moest melden. 


In een gesprek met de fractievoorzitters is afgesproken dat burgemeester Ineke Bakker een onafhankelijk integriteitsonderzoek laat uitvoeren. 


SGP, ChristenUnie en CDA hebben aangedrongen op een diepgaand onderzoek. Post zei donderdagavond zelf dat het onderzoek zou kijken naar hoe bestuurders omgaan met integriteit en wat zij wel en niet kunnen doen. Het CDA heeft bij de burgemeester aangedrongen op een uitvoerig onderzoek, waarbij wordt gekeken naar de verwevenheid tussen wethouder Geert Post en ondernemer Geert Post.

De ChristenUnie hoopt dat er mogelijk al over een maand duidelijkheid komt over de uitkomsten van het onderzoek. Gemeentebelangen en de PVV waren niet bereikbaar voor commentaar.

Onze Ambassadeurs