Fotocollectie "Dijken van polders"

Geschreven door Redactie
Fotocollectie

Het Flevolands Archief start op 19 augustus met het vrijwilligersproject Dijken van Polders.

Het archief wil samen met de mensen thuis foto’s uit de collectie van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders en rechtsvoorgangers makkelijker doorzoekbaar maken.

De fotocollectie geeft een kijkje in het leven in de nieuwe polders en de werkzaamheden van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders. Deze dienst was ook actief bij de Lauwerszee en in Zeeland. De foto’s beslaan de periode van 1916 tot en met 1991. Achter de eigen computer en in hun eigen tijd kunnen mensen extra gegevens toevoegen aan de gegevens die al bij de foto’s geplaatst zijn. Op deze manier kunnen de foto’s straks makkelijker teruggevonden worden op de website van het archief.

Iedereen met interesse voor geschiedenis en foto’s kan meedoen. Een account bij het Vele Handen platform (waar dit project een onderdeel van is) is het enige dat nodig is. Een account aanmaken kan via https://velehanden.nl/account/gebruiker/aanmelden . Daarna kan men zich inschrijven voor deelname aan Dijken van Polders.

Het Flevolands Archief is een archief dat zowel voor het grote publiek als voor de deelnemers in de Gemeenschappelijke Regeling (het Rijk, de Provincie Flevoland, de gemeenten Dronten, Lelystad, Urk en Zeewolde en Waterschap Zuiderzeeland) een betrouwbare en laagdrempelige partner is in het beheer en beschikbaar stellen van archieven in de provincie Flevoland.



Onze Ambassadeurs