Burgemeester: Raadslid onzorgvuldig rond aanbesteding zonnepark

Geschreven door Redactie
Burgemeester: Raadslid onzorgvuldig rond aanbesteding zonnepark

Het Zeewolder raadslid Erik van de Beld van de ChristenUnie heeft onzorgvuldig gehandeld rond de aanbesteding van een gepland zonnepark aan de Groenewoudseweg. Dat concludeert burgemeester Gerrit Jan Gorter in zijn onderzoek na een formele klacht van Zeewolde Liberaal.

Gorter oordeelde verder dat er geen sprake is geweest van belangenverstrengeling bij het raadslid en bij een ambtenaar die ook bij de aanbesteding betrokken was.

Zeewolde Liberaal twijfelde aan de integriteit van het gemeenteraadslid en aan die van de ambtenaar. Beiden hadden een dubbelrol tijdens de aanbesteding van een gepland zonnepark aan de Groenewoudseweg.

Open en eerlijk

Volgens burgemeester Gorter is gebleken dat het raadslid en de ambtenaar geen persoonlijk belang hebben in het zonnepark.

Van de Beld was uit interesse betrokken bij de aanbesteding. Volgens de burgemeester had hij open en eerlijk moeten zijn over zijn betrokkenheid bij het voortraject.

De gemeenteraad heeft in november over de komst van het park Zonnewoud gestemd. Daarbij stemden tien raadsleden voor en negen tegen. Zeewolde Liberaal wees er in de klacht op dat die uitkomst anders zou zijn geweest als Van de Beld door zijn dubbelrol niet had mogen stemmen.

De burgemeester is het daar niet mee eens. Ondanks zijn dubbelrol had Van de Beld volgens hem wel het recht om te stemmen. Volgens Gorter is het stemrecht van een raadslid een fundamenteel en democratisch recht.

Onze Ambassadeurs