Experimenteel asfalt voor Groenewoudseweg

Geschreven door Redactie
Experimenteel asfalt voor Groenewoudseweg

Vanaf donderdag wordt er nieuw asfalt aangebracht op een gedeelte van de Groenewoudseweg in Zeewolde, tussen de Golflaan en de Flediteweg. Dit gedeelte van de Groenewoudseweg wordt door de gemeente als testvak gebruikt. De weg wordt hier op een andere manier aangelegd dan gebruikelijk is. De gemeente hoopt dat met deze methode minder scheuren in het asfalt komen.

De scheuren in het asfalt ontstaan door een lage grondwaterstand. Dit komt doordat de bomen langs de weg water onttrekken aan de bodem en er te weinig neerslag is.

Herprofileren

De opzichter beheer openbare ruimte vertelt: "We gaan allereerst de bestaande ondergrond herprofileren met zand en brengen een scheidingsdoek/wapening aan. Op dit scheidingsdoek brengen wij vervolgens een Geogrid aan wat wij uitermate omzichtig afvullen met schoon menggranulaat. Op deze laag brengen wij vervolgens nog een laag van 10 cm schoon menggranulaat aan. Uiteindelijk zal de asfaltconstructie worden aangebracht en worden de bermen opnieuw geprofileerd en ingezaaid. Op deze manier hopen wij een oplossing gevonden te hebben om zowel de weg als ook de bomen in een goede conditie te houden."

De breedte van de weg wordt iets aangepast. Van circa 6,25 meter breed naar 5,25 meter breed. De bomen krijgen dan meer ruimte. Er komen drie passeerstroken met een breedte van een halve meter aan weerszijden van de weg. Hiermee krijgt het verkeer de mogelijkheid om elkaar goed te passeren.

Beperkingen

Vanaf de Golflaan is het vanaf donderdag niet mogelijk om in de richting van de Flediteweg te rijden. Met enige beperking is het wel mogelijk om op de Groenewoudseweg richting de schuur van Staatsbosbeheer/Spiekweg te rijden. Deze beperking geldt ook voor fietsers omdat de hele weg wordt vernieuwd. De omleidingen worden met gele bebording aangegeven.

De wegwerkzaamheden aan de Groenewoudseweg duren tot en met vrijdag 16 oktober.


Onze Ambassadeurs