Elburgerbrug vier dagen dicht

Geschreven door Redactie
Elburgerbrug vier dagen dicht

De Elburgerbrug tussen de gemeente Dronten en Elburg gaat vanaf maandag vier dagen dicht.

Dat is nodig om het asfalt te vervangen. 


In de zomer van 2018 is de brug al van nieuw asfalt voorzien. Maar dat was niet goed gehecht aan de betonnen ondergrond. Volgens de provincie Flevoland zou dat te maken hebben met de extreme warmte van die zomer. Om er zeker van te zijn dat het deze keer goed gaat, heeft de provincie een bedrijf ingehuurd dat gespecialiseerd is in het aanbrengen van asfaltlagen op betonnen brugdelen.

De Elburgerbrug is erg belangrijk voor de bereikbaarheid van Flevoland en de Veluwe. Tijdens de werkzaamheden zijn twee omleidingsroutes ingesteld. De eerste route loopt via de N50 langs Kampen. De tweede route loopt via de A28 langs Harderwijk. Omrijden duurt volgens de provincie ongeveer een half uur.


Fietsers en voetgangers kunnen gewoon gebruik blijven maken van de brug. Schepen met een doorvaarthoogte van meer dan 5,40 meter kunnen de brug minder vaak passeren. De brug wordt overdag tijdelijk op drie verschillende tijdstippen bediend, maar niet de hele dag. Als alles goed gaat, zijn de werkzaamheden volgende week vrijdagochtend afgerond.

Onze Ambassadeurs