5 september openbaar concert in landschapskunstwerk Aardzee

Geschreven door Redactie
5 september openbaar concert in landschapskunstwerk Aardzee

Op zaterdag 5 september vindt er tweemaal een muziektheathervoorstelling Koerikoeloem plaats van Miranda Driessen. In een klankinstallatie van windharpen brengen zangers en muzikanten de compositie ten gehore die gebaseerd is op het gedicht Koerikoeloem van Tjitske Jansen.

Koerikoeloem wordt uitgevoerd door 8 solostemmen, een Japanse sho en een blokfluittrio, maar de belangrijkste speler is de wind, die een klankinstallatie van 8 eolische harpen tot klinken brengt.

De voorstelling wordt in het openbaar gespeeld in de speciaal hiervoor gebouwde klankinstallatie van de Dresdens geluidskunstenaar Jan Heike. De wind laat deze wonderlijke instrumenten als het ware zingen: een voortdurend wisselend klankveld van ijle, klanken waar je over gaat verbazen.

De voorstelling wordt gespeeld rondom het publiek en tussen het publiek. Het hangt af van de plek waar je zit om het geluid beter te horen.

De voorstelling vindt plaats op 5 September. De tijden van de voorstellingen zijn:

• Voorstelling 1 vindt plaats om 15:00

• Voorstelling 2 vindt plaats om 17:00

De locatie van de voorstelling is landschapskunstwerk Aardzee, Zeewolde. De tickets kosten €12,50 per persoon en je kunt de tickets kopen bij de ticketshop van KAF.


Onze Ambassadeurs