Mobiele ‘Bell Theater' te horen bij het torentje van open Haven

Geschreven door Redactie
Mobiele ‘Bell Theater' te horen bij het torentje van open Haven

In de maand augustus reisden vader en dochter Boudewijn en Lydia Zwart langs verzorgingstehuizen met hun mobiele ‘Bell Theater’. De bewoners van woon-zorgcentrum de Coloriet werden verrast met een vrolijk piano/carillonconcert voor de deur. Lydia wil de komende jaren het bell theater ook op scholen,bedrijfsfeesten en festivals geven.

De miniconcerten in Zeewolde werden mogelijk gemaakt door de ‘Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde’, die deze zomer ook bijzondere zomeravondconcerten organiseerde ter vervanging van het Havenconcert.


Op woensdag 9 september zal om 19.30 uur het allerlaatste concert van de serie plaatsvinden. Dit keer zal het carillon niet alleen te horen zijn maar in samenspel met een digitaal versterkte piano en er speelt vanaf de torentrans een goede trompettist mee.


Artiesten van de avond zijn Boudewijn Zwart op de piano, Nijkerkse beiaardier Wim Ruitenbeek op de carillon en de veelzijdige Rudolf Weges op de trompet. Hij mag deze avond vanaf een toren trompet blazen! Het beiaard Plus concert is te beluisteren vanaf de straten rondom het torentje van Open Haven. Vanaf het kerkplein kun je de muzikanten zien via het raampje van de beiaardcabine. Aan luisteraars wordt gevraagd om zelf de gevraagde afstand te houden.

Onze Ambassadeurs