DSV’33 zet voorlopig schoolvoetbaltoernooi stop door het coronavirus

Geschreven door Redactie
DSV’33 zet voorlopig schoolvoetbaltoernooi stop door het coronavirus

Elk jaar organiseert DVS’33 Ermelo de laatste twee woensdagen voor de herfstvakantie het Schoolvoetbaltoernooi voor de kinderen van de groepen 3 tot en met 6 van de Ermelose basisscholen. Dit jaar zou het de twaalfde editie worden van het toernooi, waar ieder jaar ruim 400 kinderen aan deelnemen met heel veel publiek langs de lijn.

Veel onzekerheid

De organisatoren hebben toch besloten het evenement dit keer niet in de herfstvakantie te houden vanwege corona. De leden van de organisatie vallen allemaal in de risicogroep. Docenten vroegen ook of het verstandig was om het toernooi te organiseren in Oktober omdat er nog heel veel onzeker is bijvoorbeeld een komst van een eventuele tweede golf.

Niet in oktober

Verder trekt het schoolvoetbaltoernooi altijd veel publiek en de organisatie weet niet of er voldoende medewerkers zijn om alles in de gaten houden. Daarom gaat het toernooi in oktober niet door.

Misschien in april/mei 2021

Een keuze die pijn doet omdat buiten sporten gezond is voor de kinderen. Wel is men blij, dat zowel de jeugd als de volwassenen bij de clubs wel weer mogen sporten. Er word gehoopt dat het toernooi in april/mei 2021 kan worden gehouden.


Onze Ambassadeurs