De E-waste Race is weer van start

Geschreven door Redactie
De E-waste Race is weer van start

De E-waste race is weer begonnen! Tien teams van 10 Noord-Veluwse basisscholen, waaronder basisschool de Parel uit Hierden, nemen het tegen elkaar op om in vier weken tijd zoveel mogelijk klein elektronisch afval in te zamelen. De school die zich het beste inzet en meest verzamelt die wint een prachtige schoolreis voor de hele klas.


Leuk en leerzaam inzamelen van elektronica! 

Iedereen herkent het wel, je hebt thuis nog wat oude elektronica liggen. Een oud telefoontje, kapotte dvd-speler of wekker bijvoorbeeld. Toch brengt het ons elke keer weer op het idee om deze elektronische apparaten ook wel e-waste genoemd, weg te brengen.

De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Tijdens een E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op de website. Scholieren en buurtbewoners maken dan een afspraak om het afval thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee die op deze site worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint voor de hele klas. Zo maakt het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk!


Onze Ambassadeurs