Ook Harderwijk op IJs annuleert ijsbaan

Geschreven door Redactie
Ook Harderwijk op IJs annuleert ijsbaan

De Schaatsliefhebbers die dachten in Harderwijk terecht te kunnen, nadat Stichting IJs in Ermelo de ijsbaan annuleerde half augustus, worden teleurgesteld. Ook het bestuur van Stichting Harderwijk op IJs organiseert dit jaar geen ijsbaan op de Markt in hartje Harderwijk.

Het bestuur vind het erg jammer om dit besluit te nemen zeker voor de kinderen die jaarlijks genieten van de ijsbaan.

De sponsoren, de partners die altijd klaar staan voor ons de afgelopen 13 jaar en de vrijwilligers die uitkijken naar deze gezellige tijd. Ze hebben kennisgenomen van alle maatregelen die in deze coronatijd noodzakelijk zijn om iedereen op een veilige wijze te laten genieten van de winterse sfeer op en om de ijsbaan en in hun Winterpaviljoen.


Dit heeft ze doen realiseren dat ze de verantwoordelijkheid, om zo binnen dezelfde kaders, kwaliteit, sfeer en gezelligheid te leveren niet willen nemen. Zij willen vooral de gezondheid van al hun vrijwilligers niet in gevaar brengen. Daarnaast vragen al deze maatregelen een geheel andere rol van hun vrijwilligers. 

Alles bij elkaar genomen is, ondanks de positieve houding en reactie van sponsoren, partners, de gemeente en bewoners van Harderwijk besloten om de 14e editie te verplaatsen naar december 2021.



Onze Ambassadeurs