Wachttijden en wachtlijsten voor sociale huurwoningen lopen op

Geschreven door Redactie
Wachttijden en wachtlijsten voor sociale huurwoningen lopen op

Het gaat de gemeente Harderwijk niet lukken om de wachtlijsten voor een sociale huurwoning terug te dringen. Ook de verkiezingsbelofte, vastgelegd in het coalitieakkoord, dat nog deze raadsperiode de wachttijden voor een sociale huurwoning teruggebracht worden naar hooguit 2,5 jaar, kan niet worden nagekomen.

Die harde conclusies trekt de PvdA-fractie, nadat de raadsleden afgelopen week van B en W het woningbouwoverzicht voor de eerste helft van dit jaar gemaild kregen.

“De gemeente Harderwijk loopt steeds verder achterop in haar ambitie om de wachtlijsten voor sociale huur terug te dringen”, stelt PvdA-fractievoorzitter Wilco Bos wrang vast. “In heel 2020 worden slechts 61 nieuwe sociale huurwoningen verwacht”.

De PvdA fractie is flink geschrokken van de jongste cijfers. “Eerder dit jaar bleek al dat in 2019 maar ruim de helft van het geplande aantal sociale huurwoningen was gerealiseerd”, aldus fractievoorzitter Wilco Bos. Hij wijst daarbij op de uitvoeringsagenda, waar staat dat er in dat jaar 178 sociale huurwoningen gebouwd zouden worden. Dat werden er uiteindelijk maar 81. Bos: “Deze 61 woningen voor de eerste helft van dit jaar zijn niet eens genoeg om het gat van 2019 te dichten, laat staan dat van 2020. Het gat wordt alleen maar groter.”

Onze Ambassadeurs