Wat eten we vanavond?
Quinoa met pesto en zalm
Ingrediënten voor 2 personen:
160 gram quinoa
400 gram, verse spinazie
200 gram verse zalm
Olijfolie
Zelfgemaakte pesto, een paar eetlepels naar smaak
20 gram Parmezaanse kaas
25 gram pijnboompitjes (even kort roosteren in een droge pan van te voren)
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bij voorgekookte quinoa giet je kokend water over de quinoa, laat je deze vervolgens even wellen.
Snijd de zalm in kleine blokjes. Doe een scheutje olijfolie in een wok, voed dan handje voor handje de spinazie toe, zodat deze in de pan kan slinken. Schuif de spinazie een beetje aan de kant en voeg de stukjes zal toe, laat even kort, net gaar bakken en roer alles dan even om. Doe het vuur dan uit.
Meng de quinoa met de zalm en spinazie en voeg naar smaak een paar eetlepels zelfgemaakte pesto toe. Schep op de borden, maak het bord af met wat Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.