Politiehonden getraind met schoten in plaats van met vuurwerk

Geschreven door Redactie
Politiehonden getraind met schoten in plaats van met vuurwerk

De politie oefent bij een binnenkort geplande training van politiehonden in Zeewolde niet met vuurwerk. In plaats daarvan wordt er met wapens geschoten. Dit laat de politie weten aan Omroep Flevoland.

De politie heeft hiervoor gekozen vanwege het vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling. Op 15 en 17 december gaan agenten politiehonden trainen op het terrein van de Groene Schuur in Zeewolde.


Leefbaar Zeewolde stelde onlangs vragen aan het gemeentebestuur over de training van politiehonden. De partij vreest een herhaling van de overlast van vorig jaar. Volgens Helmut Hermans van Leefbaar Zeewolde is het schieten vooralsnog geen goede oplossing. "Dit gaat misschien dezelfde overlast geven." De partij wil dat de trainingslocatie verplaatst wordt naar een plek waar zo min mogelijk mensen er last van hebben. 


Hermans zei eerder al 'uitermate verbaasd' te zijn toen hij de aankondiging van de oefening in de krant las. "Het is in dat gebied uitermate druk met wandelaars met honden, die beesten raken helemaal van streek van het geweld dat gebruikt wordt." Hermans heeft nog geen antwoord gekregen op zijn schriftelijke vragen.

Onze Ambassadeurs