Provincie populair onder inbrekers

Geschreven door Redactie
Provincie populair onder inbrekers

Inbrekers oefenden vorig jaar vooral in Flevoland hun beroep veel uit. Dat blijkt uit de Risicomonitor Woninginbraken van het Verbond van Verzekeraars.

De provincie staat in vergelijking met andere regio's bovenaan wat betreft aantal claims voor woninginbraken: 100,2 per 10.000 huishoudens.

De monitor laat verder zien dat vooral de feestdagen nog altijd heel populair zijn bij het dievengilde. Uit claims bij verzekeraars blijkt dat het risico op een inbraak tijdens Kerst, oud en nieuw en Koningsdag ruim 50 procent hoger ligt dan op een gemiddelde 'normale' dag.

De jaarlijkse monitor toont aan dat het aantal inbraakclaims in december veruit het hoogst is. Gemiddeld kwamen er de afgelopen vier jaar in die maand 7.121 claims binnen bij verzekeraars. Dat is bijna twee keer zoveel als in de 'veiligste' maand juni.

Omdat veel mensen vanwege het coronavirus en de maatregelen dit jaar thuis zullen blijven rond de feestdagen, verwacht Weurding wel dat het aantal woninginbraken in 2020 relatief lager zal uitvallen.

Het aantal claims voor woninginbraken daalde vorig jaar met 0,7 procent ten opzichte van 2018. Het zou kunnen dat dit komt doordat huiseigenaren zich meer bewust zijn van het inbraakrisico en betere preventiemaatregelen nemen. Ook de politie en gemeenten hebben de laatste jaren meer ingezet op de aanpak van de inbraakproblematiek, meldt het Verbond van Verzekeraars.

Onze Ambassadeurs