Stembureauleden en tellers gezocht!

Geschreven door Redactie
Stembureauleden en tellers gezocht!

Op 15, 16 en 17 maart 2021 vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Door corona, zijn de stembureaus langer open.

Daarom is Gemeente Ermelo op zoek naar enthousiaste mensen die zitting willen nemen op het stembureau. Lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen aan onze democratie? Lees dan verder.

Om kiezers in het stemlokaal te wijzen op de maatregelen, breiden zij het aantal leden per stembureau uit naar minimaal vier personen. Daarnaast hebben ze veel reserveleden en tellers nodig.


Wat ga je doen? Samen met je collega stembureauleden zorg je ervoor dat de inwoners kunnen stemmen. Je controleert de stempassen en reikt het stembiljet uit. Verder let je erop dat alles volgens de regels verloopt. Nadat de stembureaus is gesloten, moeten alle stemmen geteld worden. Ook daarvoor kunnen zij jou hulp goed gebruiken.


Ben je 18 jaar of ouder, klantvriendelijk, nauwkeurig en in staat om langere tijd in het stembureau te zitten? En bereid een verplichte digitale uitleg te volgen inclusief examen? Geef je dan op via de website van Gemeente Ermelo. Voor meer informatie, neem contact op met Marica Kruishaar via (0341) 56 73 04 of verkiezingen@ermelo.nl.



Onze Ambassadeurs