'Training politiehonden voldeed aan regels'

Geschreven door Redactie
'Training politiehonden voldeed aan regels'

De vergunning voor een training van politiehonden met vuurwerk in Zeewolde kon niet geweigerd worden omdat voor een dergelijk evenement helemaal geen vergunning nodig is.

Bovendien voldeed de training qua locatie en voorzorgmaatregelen aan de voorwaarden van de gemeente. Zo reageert het college van burgemeester en wethouders van Zeewolde op de vragen van Leefbaar Zeewolde.

Op 15 en 17 december zouden agenten, net als een jaar eerder, politiehonden gaan trainen in de omgang met vuurwerk op het terrein van de Groene Schuur in Zeewolde. De training werd kort voor aanvang geannuleerd vanwege de coronamaatregelen.

Leefbaar Zeewolde was bang dat de training overlast zou veroorzaken voor onder andere wandelaars met honden, zoals vorig jaar gebeurde. Volgens raadslid Helmut Hermans van Leefbaar Zeewolde had het college na de training van vorig jaar beloofd om naar een alternatieve locatie te kijken, maar het college ziet dat toch anders. 'Een dergelijke oefening is in ons aller belang en de huidige locatie is geschikt. Gelet op de genomen maatregelen waren er geen redenen om medewerking te weigeren', schrijven B&W.

Vanwege het recent ingevoerde vuurwerkverbod zal er deze keer niet met echt vuurwerk geoefend worden, maar met een knalapparaat.



Onze Ambassadeurs