OM gaat in hoger beroep tegen straf van JoeyAK

Geschreven door Redactie
OM gaat in hoger beroep tegen straf van JoeyAK

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de straf van rapper JoeyAK, die tot veertig maanden cel is veroordeeld voor de gewelddadige ontvoering van een moeder en haar twee kinderen tijdens de jaarwisseling. Het OM had zestig maanden (vijf jaar) tegen de hoofdverdachte geëist. 


“We zijn het niet eens met de strafmaat”, zegt een woordvoerder van het OM over de reden van het appèl. De 23-jarige JoeyAK, alias Joël H., werd ook schuldig bevonden aan het witwassen van ongeveer 200.000 euro en wapenbezit. 


De zaak speelde zich vorig jaar af in Almere. Daar zou de Amsterdamse vrouw tijdens oudejaarsnacht ernstig zijn mishandeld, omdat ze een deel van het geld zou hebben gestolen van JoeyAK, die in de Almeerse woning een tas met 100.000 euro had gestald. 


De rechtbank in Amsterdam acht bewezen dat JoeyAK de vrouw met een pistool tegen haar hoofd en knieën heeft geslagen. Ook kreeg het slachtoffer met een waterkoker heet water in haar nek gegoten waardoor ze eerstegraads brandwonden opliep. De vrouw werd uiteindelijk op nieuwjaarsdag bevrijd door een arrestatieteam, na een melding van de buren. 


Tegen drie medeverdachten waren tijdens de rechtszaak celstraffen van 24 tot 36 maanden geëist, waarvan zes voorwaardelijk. Zij kregen van de rechtbank deels voorwaardelijke straffen van zestien tot dertig maanden. Een vrouwelijke medeverdachte werd vrijgesproken. Tegen de veroordelingen van de medeverdachten gaat het OM niet in beroep. 


Joëls 27-jarige broer Frank H., alias rapper Drechter, staat op een later moment terecht.

Onze Ambassadeurs