KNRM Urk 64 keer uitgevaren in 2020

Geschreven door Redactie
KNRM Urk 64 keer uitgevaren in 2020

De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) op Urk moesten afgelopen jaar 64 keer in actie komen voor mensen of dieren in nood. 2020 was daarmee iets rustiger dan de voorgaande jaren. 


Vorig jaar moest de KNRM op Urk nog 70 keer in actie komen. In 2018 waren de vrijwilligers bij 86 incidenten nodig. 


Er kwam dit jaar een scala aan verschillende problemen voorbij. Zo konden de vrijwilligers in juni een jacht op het nippertje voor zinken behoeden. In juli werden twee jonge vissers door de vrijwilligers opgevangen toen hun bootje door een golf zonk. 


Weer een maand later kwam de KNRM in actie om samen met de brandweer te helpen na een explosie op een boot op het Ketelmeer. De reddingsmaatschappij laat weten dat net als zoveel dingen, ook hun werk gevolgen ondervond van de coronacrisis. Zo moesten er aanpassingen gedaan worden in de bijeenkomsten, en moesten alle oefeningen gestaakt worden. 


In heel Nederland moesten de vrijwilligers van de KNRM dit jaar 2.633 keer uitvaren. Dat is vaker dan voorgaande jaren.Tegelijkertijd zijn daarbij minder opvarenden gered dan in voorgaande jaren. De KNRM vermoedt dat dat komt door de coronamaatregelen, waardoor er minder mensen op één vaartuig aanwezig zijn.

Onze Ambassadeurs