Ex-FvD-leden sluiten zich aan bij JA21

Geschreven door Redactie
Ex-FvD-leden sluiten zich aan bij JA21

De vijf Flevolandse Statenleden die zich eerder hebben afgescheiden van Forum voor Democratie, hebben zich nu aangesloten bij JA21. Dat heeft fractievoorzitter Gert-Jan Ransijn gemeld. 


Ook voormalige Forum-leden uit Noord- en Zuid-Holland steunen JA21, wat staat voor Juiste Antwoord 21. De nieuwe partij wordt geleid door Joost Eerdmans en Annabel Nanninga en wil als brede rechtse volkspartij meedoen aan de komende verkiezingen in de Tweede Kamer. Nanninga zelf komt niet in de Tweede Kamer; zij zit al in de Eerste Kamer en in de Amsterdamse gemeenteraad.


Ransijn en vier andere Forum-leden braken eind november met de partij. Ze vonden dat het bestuur niet hard genoeg optrad tegen partijleider Thierry Baudet en Freek Jansen van de Forum-jongeren. Baudet vergoelijkte antisemitische en racistische opmerkingen vanuit de jongerenafdeling. Dat zorgde landelijk voor het vertrek van diverse Forum-politici uit hun partij. 


Het Flevolandse vijftal zat sindsdien in Provinciale Staten als Flevoland 2020. Volgens Ransijn wordt dit nu veranderd in JA21.

Onze Ambassadeurs