Turkse bulgur salade
Gezond èn lekker? Dat bestaat niet! Nou echt wel! Dit is een heerlijk recept om de Turkse keuken zelf thuis op tafel te toveren.
Deze Turkse bulgursalade ook wel kisir genoemd, is Turks comfort food. Ken je bulgur al? Het is een graanproduct waar je allemaal lekkere combinaties mee kunt maken. Voor dit recept wordt zeer fijn gemalen bulgur gebruikt. Het neemt de smaken waar je het mee combineert heerlijk op.
Wat heb je nodig? 2 kopjes fijne bulgur, 1,5 kopjes heet water, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 kleine theeglas olijfolie, 1 theelepel zout, 1 theelepel rode peper, citroensap van 2 citroenen, 1/2 theeglas granaatappelsiroop, lente uien, peterselie en munt.
Doe als eerst 2 glazen fijne bulgur in een grote kom. Voeg 1,5 kopjes heet water toe.
Dek af met folie en wacht tot de korrels gezwollen zijn. Nadat de bulgur is opgezwollen, roer je dit even kort goed door. Voeg er daarna 2 eetlepels tomatenpuree en 1 kleine theeglas olijfolie aan toe. Voeg 1 theelepel zout, 1 theelepel chilipeper, het sap van 2 citroenen en een half kleine theeglas granaatappelsiroop toe. Voeg tot slot ui, verse munt en peterselie toe en meng het. Doe de salade in een ronde kom en draai dit om op een plat bord.
Eet smakelijk!