'Horecazaken toch niet open op 17 januari'

Geschreven door Redactie
'Horecazaken toch niet open op 17 januari'

Tientallen afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland die van plan waren op 17 januari weer open te gaan, hebben dat besluit opgeschort. Dat meldt de NOS.

Volgens een woordvoerder van de afdeling Breda komt dat vanwege de huidige coronasituatie. Het nieuwe plan is om open te gaan als ook de winkels dat weer mogen. 

"De datum halen we weg, maar we koppelen nu de heropening van de horeca aan de opening van winkels. Dat kun je niet los van elkaar zien", zegt Johan de Vos van de afdeling Breda. "Of het nou wel of niet mag: we kunnen niet anders. Het gaat niet meer zo zijn dat de horeca moet gaan wachten. Dat krijgen we financieel niet meer verkocht, dat gaat gewoon niet meer."

Volgens De Vos wordt het "kantje boord" voor horecazaken om ook deze periode financieel te overleven. "We voelen redelijk aan dat de lockdown verlengd gaat worden, maar gaat er nog een maand bij komen, dan ben ik heel benieuwd wat er gaat gebeuren", zegt hij. "Het kan zijn dat individuele ondernemers zeggen dat ze opengaan, omdat ze er qua kosten niet meer uit komen. Je zit nu wel in de blessuretijd van het financieel rekbare."

Onze Ambassadeurs