Mooi weer, mensen trekken er op uit. Drukte bij Hans en Grietje

Geschreven door Redactie
Mooi weer, mensen trekken er op uit. Drukte bij Hans en Grietje

Mede getrokken door het mooie weer trokken veel mensen er op uit om een bezoekje te brengen aan het bos of andere recreatieplek. Verschillende terreinbeheerders meldden een beheersbare drukte. Bij pannenkoekenrestaurant Hans en Grietje in Zeewolde was het een drukte van belang.

Het restaurant had voor de gelegenheid dit weekeinde het afhaalloket geopend. Het parkeerterrein stroomde daardoor vol. Rond het restaurant was het ook zichtbaar druk. Of mensen al die tijd voldoende afstand tot elkaar hielden is niet duidelijk.

Op het recreatieterrein Wellerwaard bij Emmeloord was het gezellig druk. Mensen konden er een hapje en een drankje afhalen. Daar werd goed rekening gehouden met de onderlinge afstand, zo constateerde Omroep Flevoland. Een boswachter van het Kuinderbos in Bant vertelde dat de parkeerplaatsen van het natuurgebied goed gevuld waren. Op een aantal plekken moest hij ingrijpen omdat mensen de auto langs de weg parkeerden. Gezien de verkeersveiligheid dirigeerde hij de bezoekers naar een andere plek om de auto neer te zetten. Verder zag hij dat de mensen in het bos voldoende afstand tot elkaar hielden.

Onze Ambassadeurs