Elf VMBO-leerlingen Groevenbeek winnen prijs Omgevingsvisie

Geschreven door Redactie
Elf VMBO-leerlingen Groevenbeek winnen prijs Omgevingsvisie

In een online bijeenkomst zette Wethouder Klappe elf VMBO-leerlingen van Christelijk College Groevenbeek in het zonnetje. Deze derdejaars leerlingen van het VMBO deden mee aan de opdracht voor de omgevingsvisie.

Zij brachten het best in beeld hoe Ermelo er in 2030 uit zou moeten zien.

De leerlingen gaven met vlogs, presentaties en werkstukken hun blik op de toekomst. Wethouder Laurens Klappe: “Ik ben onder de indruk van het werk van de leerlingen. Het was vaak heel verrassend en creatief. Daarbij hebben ze echt naar de thema’s economie, wonen, duurzaamheid, recreatie, bereikbaarheid en natuur gekeken, maar bijvoorbeeld ook naar mogelijkheden om meer te bewegen, ze hadden aandacht voor kwetsbare groepen en voor veiligheid. Ik vind het werk van de leerlingen een aanvulling voor de Omgevingsvisie die we met de samenleving maken voor Ermelo.”

De winnende leerlingen zijn:

H63: Noa van de Poppe, Jade Poortinga en Daniek Rook

Tl3: Jimmy van den Brink en Thijs Koekoek, Marit Versteeg en Liesbeth Arissen

K3: Michelle Karrenbeld, Noa Verschoor en Demi Boute

B3: Charlotte Brinkert

Zij vonden het een leuke opdracht waarbij je lekker buiten bezig bent. Charlotte: “Het is leuk om zo allerlei dingen in je eigen woonplaats te ontdekken.” “Dit soort opdrachten vanuit de gemeente, organisaties of bedrijven maken het onderwijs levend.¨, voegt Tanja Huisman, locatiedirecteur Groevenbeek  hieraan toe.

De elf leerlingen kregen van de wethouder een cadeaubon en een puzzel van Ermelo. Door corona was de bijeenkomst digitaal. De prijzen voor de leerlingen sturen we op. De ideeën van de leerlingen nemen we mee in de Omgevingsvisie Ermelo.

Onze Ambassadeurs