3 redenen om tóch winterbanden aan te schaffen

Geschreven door Redactie
3 redenen om tóch winterbanden aan te schaffen

Naast veiligheid, zijn er nog andere redenen om winterbanden aan te schaffen.

In Nederland is het niet verplicht om winterbanden onder je auto te hebben. Maar volgens de ANWB is het toch de veiligste keuze om het wel te doen. Naast veiligheid, zijn er namelijk ook nog andere redenen om winterbanden aan te schaffen.

• In veel Europese landen is het verplicht om winterbanden te gebruiken zoals in Duitsland. Misschien ben je niet van plan om naar Duitsland te gaan maar mocht je ooit genoodzaakt zijn om de grens over te gaan, dan is het handig om winterbanden te hebben.

• Als je vroeger winterbanden onder je auto had, maakten deze veel lawaai. Tegenwoordig zijn de moderne winterbanden net zo geruisloos als zomerbanden. Ook slijten winterbanden niet zo snel meer;

• Wanneer je winterbanden gebruikt, gaan de zomerbanden veel langer mee. Daardoor hoef je minder snel zomerbanden aan te schaffen waardoor de kosten van winterbanden onder de streep niet veel duurder zijn.

- Winterbanden zijn niet alleen veiliger in de sneeuw (wat veel mensen denken). Ook door overtollig water op de weg kun je gaan slippen. Winterbanden hebben daarom diepere groeven in de banden, waardoor het water sneller wordt afgevoerd. Hierdoor wordt de kans op slippen verkleint.



Onze Ambassadeurs