Stichting SCHERP is genomineerd voor het BID Positivity Award!

Geschreven door Redactie
Stichting SCHERP is genomineerd voor het BID Positivity Award!

Stichting SCHERP is ontstaan door een verdrietige aanleiding: Sanne verloor haar vriend Dennis (20) in 2015 aan zelfdoding na een lange depressie waar niemand iets vanaf wist.

Om andere mensen te helpen en om meer bewustwording te creëren over depressie en zelfdoding hebben Sanne en haar nabestaanden de documentaire (To My loved ones) gemaakt. Dit is een persoonlijke zoektocht naar antwoorden over deze thema’s. Moeilijke thema’s bespreekbaar maken kan ook met humor en luchtigheid. Deze aanpak heeft bijgedragen aan het succes van de documentaire waarmee ze landelijke aandacht kregen. Na het maken van deze documentaire hadden ze het gevoel dat ze meer konden doen. Daarom maakten ze de documentaire Stress to Impress, over prestatiedruk en stress onder jongeren. Hiermee wilden zij meer aandacht vragen voor het proces dat voorafgaat aan psychische problemen.

“Wat mij enorm inspireert en motiveert is dat wij deze mensen aan het denken kunnen zetten en dat dit hen ook oprecht helpt” – Sanne Kooiman owner van Stichting SCHERP.


Deze bijzondere stichting is genomineerd voor de BID Positivity Award. Wat Sanne enorm aansprak aan deze award is dat positiviteit centraal staat. Dat is echt één van de kernwaarden van Stichting SCHERP en heel erg belangrijk in het werk om mentaal welzijn bespreekbaar te maken. Sanne hoopt dat zij door deze nominatie kunnen laten zien hoe belangrijk het is om positiviteit te gebruiken met zelfs de meest duistere onderwerpen. Sanne hoopt om nóg meer (jonge) mensen te inspireren en te motiveren om met hun eigen mentaal welzijn aan de slag te gaan.

Sanne wil alle mensen bedanken die in hun missie hebben geloofd de afgelopen jaren. “Het is echt ongelooflijk wat sommige mensen belangeloos met en voor ons hebben gedaan” verteld Sanne. Dit thema is ontzettend belangrijk en iedereen die iets voor hen heeft betekent, bijvoorbeeld door te doneren, mee te werken aan een documentaire of door simpele dingen als Stichting SCHERP-gebruik te laten maken van ruimtes als filmlocaties, is een belangrijke stap voor het nog verder verspreiden van hen boodschap. “Iedereen is heel betrokken en dat maakt het werk wat wij doen extra bijzonder!” Aldus Sanne. Het stemmen voor Stichting SCHERP kan pas eind februari, hou hen dus in de gaten!

De Documentaires To My Loved Ones en Stress To Impress zijn te zien op Ons Almere TV! Ga naar www.onsalmere.tv en kijk de documentaires gemakkelijk op je telefoon of laptop. De documentaires zijn te streamen naar je tv.

Fotograaf: Koen van Bogerijen

Onze Ambassadeurs