Afvalinzameling komt weer op gang

Geschreven door Redactie
Afvalinzameling komt weer op gang

Afvalinzameling komt weer op gang

De afvalinzameling in Flevoland komt langzaam maar zeker weer op gang. Op de meeste plekken wordt het afval weer volgens schema opgehaald, al is er nog kans op vertraging door de gladheid.

Voor Lelystad, Noordoostpolder en Zeewolde geldt dat met ingang van maandag de bakken voor oud papier en gft-afval weer geleegd worden. Dit is vorige week vanwege de sneeuw niet gebeurd. Het ophalen van restafval en PMD kan nog stroef lopen. Dat geldt zowel voor de containers aan huis als bij verzamelcontainers in de wijk. Afvalinzamelaar HVC vraagt bewoners om de bakken en zakken zo veel mogelijk aan de doorgaande weg te zetten.

Almere doet dezelfde oproep aan zijn inwoners, maar meldt dat de dienstverlening verder weer volgens het schema van de afvalkalender loopt. Ook de recyclingperrons en het Upcycleperron zijn op de gebruikelijke tijden open.

'Laat je container staan!'

De containers op Urk worden volgens schema geleegd, al waarschuwt inzamelaar Rova dat de vuilniswagens misschien nog niet overal kunnen komen. Het advies is om je container aan de weg te laten staan als deze aan het einde van de ophaaldag nog vol zit.

Dronten pas volgende week

In Dronten worden de meeste ondergrondse containers voor restafval geleegd. Alleen de inname van plastic, oud papier en gft-afval wordt pas volgende week hervat. Volgens wethouder Roelof Siepel zou er deze week gft-afval ingezameld worden, en de inschatting is dat inwoners in deze tijd van het jaar niet veel gft-afval aanbieden. Door een week te wachten, kan het afval weer bij heel Dronten opgehaald worden in plaats van bij sommige wijken wel en andere niet.





Onze Ambassadeurs