Grote bespaaractie ‘Watt kun jij doen?!’

Geschreven door Redactie
Grote bespaaractie ‘Watt kun jij doen?!’

Op dit moment start er een grote regionale actie onder het motto ‘Watt kun jij doen?!’. Want energie besparen hoeft niet moeilijk te zijn. Begin vandaag nog met het nemen van eenvoudige maatregelen en bespaar meteen energie en geld.

Inwoners kunnen gratis een bespaarset aanvragen met een ledlamp, stand-by-stop en een bespaarladder. De actie is onderdeel van de Regeling Reductie Energiegebruik en wordt mogelijk gemaakt door de regiogemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem  in samenwerking met het duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam. De actie loopt tot 28 maart.

De producten in de bespaarset zijn onderdeel van de bespaarladder. Een bespaarladder is een checklist met kleine energiebesparende maatregelen die u kunt afvinken. De eerste stap is een halogeenlamp vervangen door een ledlamp. Dit zorgt al snel voor 85 procent minder stroomverbruik. Bijkomend voordeel is dat ledlampen niet warm worden en ook mooi licht geven.

Het tweede product is een stand-by-stop. Hiermee wordt sluipverbruik aangepakt. Een aantal apparaten in huis verbruiken namelijk nog stroom, terwijl ze ‘uit’ lijken te staan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij (oudere) televisies. Met een stand-by-stop kun je gemakkelijk de stroom van het apparaat afsluiten en voorkomt u sluipverbruik. Met een stand-by-stop bespaar je ongeveer 75 euro per jaar.

www.veluweduurzaam.nl/wattkunjedoen gratis de bespaarset met ledlamp en stand-by-stop aanvragen. De sets worden kosteloos verzonden. Voor deze actie geldt: op = op en maximaal één aanvraag per adres.

De bespaarsets worden ingepakt door medewerkers van het dagbestedingsproject van Careander en bezorgd door medewerkers van de Gresbo.

Onze Ambassadeurs