Toyota Yaris is Europese Auto van het Jaar 2021

Geschreven door Redactie
Toyota Yaris is Europese Auto van het Jaar 2021

Met 266 punten verkozen tot winnaar van prestigieuze verkiezing.

Onafhankelijke Europese autojournalisten zetten Toyota Yaris op één. Lovende woorden voor Yaris Hybrid, rijplezier en design.
 
De Toyota Yaris is de Auto van het Jaar 2021. Dat is vanmiddag bekendgemaakt in Genève. De Toyota Yaris is door onafhankelijke Europese autojournalisten tot winnaar gekozen uit zeven finalisten. Zij loven de efficiënte en verfijnde hybride aandrijflijn, de uitstekende rijeigenschappen, de hoge mate van veiligheid en het design van de Yaris dat spannender dan ooit is.

De jury van de Auto van het Jaar-verkiezing (‘Car of the Year’, COTY) bestaat dit jaar uit 59 onafhankelijke en professionele autojournalisten uit 22 Europese landen. Nederland wordt vertegenwoordigd door Jaco Bijlsma (Autovisie) Peter Hilhorst (De Telegraaf) en Gert Wisse (ANWB). De auto’s die aan de jaarlijkse verkiezing meedoen, worden beoordeeld op onder meer: design, comfort, veiligheid, weggedrag, rijplezier, milieuaspecten en prijs. De onderscheiding volgt slechts enkele dagen nadat de nieuwe Yaris voor het eerst werd uitgeroepen tot de bestverkochte auto in Europa, een duidelijk signaal dat de Europese consument het eens is met de jury.

Onze Ambassadeurs