Fietsvoorziening Speuld

Geschreven door Redactie
Fietsvoorziening Speuld

De gemeente Ermelo pakt de verkeerssituatie in Speuld aan.

De Garderenseweg krijgt een nieuwe eigentijdse en veilige inrichting.

Er komt onder andere een nieuwe fietsvoorziening. Ook gaat de Gemeente Ermelo aan de slag met het kruispunt bij de school. Dit alles zorgt voor een overzichtelijke wegindeling, een aantrekkelijker dorpskarakter en een verbetering van de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers.

Route Garderenseweg

De route Garderenseweg richting N302 is een hele belangrijke fietsroute. De route binnen de kom wordt nu vooral door schoolgaande kinderen gebruikt. Maar ook door fietsers uit de omgeving en toeristen. De Gemeente Ermelo gaat met de bewoners kjken naar de beste mogelijkheden voor een eigentijdse, aantrekkelijke en veilige fietsvoorziening.

Vorige jaar werkten Gemeente Ermelo samen met de werkgroep van bewoners twee plannen uit:

  • 30km-zone met fietsstroken binnen de kom;
  • 60 km-zone met fietsstroken buiten de kom.

In juli 2019 zijn de definitieve ontwerpen voorgelegd aan de gemeenteraad. Met de buurtvereniging werkte de Gemeente de ontwerpen in detail verder uit. De fietsstroken komen aan beide kanten aan de weg, zijn ongeveer 2 meter breed en krijgen een rode kleur. Zowel de weg als de fietsstroken krijgen een karakteristiek klinkermotief.

De Gemeente Ermelo start met de uitvoering in het voorjaar van 2021. Voor de zomer moeten de fietsstroken er liggen. Voor het deel buiten de bebouwde kom, gaat de Gemeente op zoek naar aannemers die werken met materieel dat minder tot geen stikstof uitstoot.


Bron: Gemeente Ermelo - Beeld van de fietsvoorziening ter hoogte van Garderenseweg 128

Regeling stikstof zorgde voor vertraging

In 2020 bleek de stikstofuitstoot van de werkzaamheden te hoog te zijn door de nabije ligging van het nataru200 gebied, ook wel Speulderveld genoemd. Hierom heeft de Gemeente de werkzaamheden moeten uitstellen. Inmiddels is de grenswaarde van de Stikstofuitstoot door de Rijksoverheid verhoogd, hierdoor kunnen de werkzaamheden weer opgepakt worden. 




Onze Ambassadeurs