Eerste wijkbrandweerman van Flevoland begonnen

Geschreven door Redactie
Eerste wijkbrandweerman van Flevoland begonnen

Zeewolde heeft sinds deze week een wijkbrandweerman. Richard Balk is het aanspreekpunt voor inwoners over brandveiligheid. Het project is een pilot en komt overgewaaid uit het Gooi om de kloof tussen de kazerne en de inwoners te verkleinen.

"Wij proberen de inwoners van Zeewolde in te lichten om nog brandveiliger te leven", zegt Balk. De wijkbrandweerman wil met bewoners een ronde maken door de woning om tips te geven op het gebied van brandveiligheid. Voorlopig is dat vanwege de coronamaatregelen nog niet mogelijk. Senioren, arbeidsmigranten en statushouders krijgen in eerste instantie de prioriteit.

Het idee van een wijkbrandweerman komt uit het Gooi waar het al succesvol is getest. Nu de veiligheidsregio’s Gooi- en Vechtstreek en Flevoland vorig jaar zijn samengevoegd wil de leiding het concept ook toepassen in Flevoland.

Het project is een pilot van een jaar. Als de wijkbrandweerman succesvol is in Flevoland wil de veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek en Flevoland meer lokale brandweermannen plaatsen in de provincie.

Wil je met Richard Balk in contact komen met een vraag? Hij is te bereiken op 06-5798 7721 en via wijkbrandweer-zeewolde@brandweerflevoland.nl.





Onze Ambassadeurs