Taakstraf dreigt voor man die collega aanreed bij transportbedrijf

Geschreven door Redactie
Taakstraf dreigt voor man die collega aanreed bij transportbedrijf

Voor onvoorzichtig rijden en het daarbij verwonden van een collega bij een transportbedrijf in Zeewolde is tegen een 20-jarige man uit Utrecht een taakstraf van 240 uur geëist. Van deze straf zou wat het Openbaar Ministerie betreft 80 uur voorwaardelijk moeten zijn.

De Utrechter reed op 1 juli 2019 met een zogenoemde pompwagen tijdens zijn werk de collega aan. Volgens het slachtoffer ging het om een gerichte aanval, die volgde op een woordenwisseling.

De mannen waren die avond beiden een vrachtwagen aan het lossen bij het Zeewoldense bedrijf. Toen de collega van de Utrechter hem erop wees dat hij een vracht wat te hardhandig had neergezet, ging het mis.

Op camerabeelden is volgens het OM te zien dat het slachtoffer daarna weer richting de vrachtwagen reed met zijn pompwagen; de verdachte volgde hem. Een pompwagen is een transportmiddel, waarmee bij distributiecentra bijvoorbeeld intern pallets kunnen worden verplaatst.

In een krappe doorgang stopte het slachtoffer en stapte af, terwijl de Utrechter hem in een hoog tempo inhaalde. Daarbij reed hij over de tenen van zijn collega, die vervolgens weg strompelde.

Bij de dokter bleek dat door de 2 ton wegende pompwagen meerdere tenen waren gebroken en zelfs deels geamputeerd. Het slachtoffer heeft ook na fysiotherapie nog altijd last van zijn voet en kampt met psychische klachten. Hij vroeg dan ook om een materiële schadevergoeding van 4.043,94 euro en 5.000 euro smartengeld.





Onze Ambassadeurs