Gemeente Ermelo en Cultuur Platform Ermelo samen op de bres voor de cultuursector

Geschreven door Redactie
Gemeente Ermelo en Cultuur Platform Ermelo samen op de bres voor de cultuursector

De culturele sector is één van de hardst getroffen sectoren in de coronacrisis. Ook in de gemeente Ermelo heeft dat helaas nare gevolgen.

Daarom heeft gemeente Ermelo samen met het Cultuur Platform een enquête opgesteld om inzicht te krijgen in de huidige situatie en in de toekomstverwachtingen. Ook peilen ze de behoefte aan ondersteuning. Ze vragen alle organisaties die in Ermelo actief zijn in de cultuursector de enquête in te vullen. Het duurt ongeveer 10-15 minuten.

Vul voor 12 april 2021 de enquête in op https://forms.gle/HbeBtHf1rWUW4XMt6

De culturele sector is één van de hardst getroffen sectoren in de coronacrisis. Evenementen werden van de agenda gehaald en nagenoeg alle culturele instellingen hebben de deuren moeten sluiten. De generieke financiële steun van de Rijksoverheid was niet altijd toereikend. En ook de enorme vindingrijkheid van de sector zelf is vaak alleen een doekje voor het bloeden. Het doet pijn om niet meer samen cultuur en erfgoed te kunnen maken of te beleven. De schade en impact is enorm. Maar de wil om samen aan de toekomst te werken is nog nooit zo groot geweest. De gemeente Ermelo gaat de middelen inzetten om de lokale culturele infrastructuur in stand te houden

Omdat de generieke maatregelen (NOW, TOZO, TOGS) de zwaar getroffen cultuursector niet voldoende ondersteunt, zijn er specifieke steunpakketten voor de culturele en creatieve sector opgezet door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit bedrag is beschikbaar gesteld aan gemeenten. De gemeente Ermelo gaat deze extra middelen dan ook inzetten om de lokale culturele infrastructuur in stand te houden. Dat doen we door u te ondersteunen. Komt jouw organisatie door de coronacrisis in de problemen? Doordat activiteiten niet kunnen doorgaan en eigen inkomsten dalen? Dan wil de gemeente Ermelo graag met je in gesprek om te kijken of de steunpakketten je kunnen helpen. Neem hiervoor contact op met Sam Janssen via s.janssen@ermelo.nl of 0639268376. Hij bespreekt samen met jou de mogelijkheden.

Onze Ambassadeurs