College stemt in met plan voor ´Bewust Verlichten´

Geschreven door Redactie
College stemt in met plan voor ´Bewust Verlichten´

Wij zijn als gemeente verantwoordelijk voor de openbare verlichting. Het oude beleidsplan hiervoor past niet meer bij  de wensen en techniek van deze tijd.

Daarom is er een nieuw plan gemaakt: ´Bewust Verlichten 2021 – 2025´. Het college stemt in met dit plan en legt het nu voor aan de gemeenteraad.

Verlichting van onze openbare ruimte zoals wegen, fietspaden, pleinen en parken is erg belangrijk. Op verlichte wegen en paden kunt u veilig autorijden, fietsen en wandelen. Verlichting zorgt voor een veilig gevoel en sociale veiligheid op straat. En verlichting zorgt voor een fijne sfeer op de pleintjes en in parken. In het nieuwe plan staat uitgelegd hoe wij de komende jaren zorgen voor goede en duurzame verlichting.

De komende tijd gaat gemeente Ermelo aan de slag met de volgende opdrachten.

- Versleten wijken: In veel gevallen is het materiaal oud en gevoelig voor storingen. Dit brengt hoge kosten met zich mee. Daarom wordt het materiaal vervangen.

- Optimalisatie: Voor een beter beheer van de verlichting gaan ze alle gegevens op orde : brengen.

- Verantwoordelijkheid voor installatie: Ze zorgen er voor, dat we voldoen aan de wettelijke verantwoordelijkheden als het gaat om installatie.

- Spelen met licht: Ze gaan de unieke erfgoed en landschappen, letterlijk en figuurlijk, beter in het licht zetten. Dat kan met de nieuwste technieken.

- Dark Sky Ermelo: In de gemeente Ermelo ligt een uniek en kwetsbaar natuurgebied. Samen met partners onderzoeken ze hoe we natuur, toerisme en rust aan elkaar kunnen verbinden.

Onze Ambassadeurs