Betere doorstroming St Jansdal door thuisherstel coronapatiënten

Geschreven door Redactie

Ziekenhuis St Jansdal laat coronapatiënten thuis herstellen als hun situatie dat toelaat. De patiënt moet stabiel zijn en krijgt zuurstof en medicijnen mee. Via een monitorsysteem houdt het ziekenhuis de zieke van een afstand in de gaten.

Het is voor patiënten fijn om in de eigen omgeving te herstellen van het virus, zegt infectioloog en internist Ouafae Karimi van het St Jansdal. Het ziekenhuis werkt nauw samen met huisartsen en de thuiszorg. Hierdoor kan een patiënt snel opgevangen worden als hij achteruit gaat.

Volgens Karimi is het goed dat er meer doorstroming in het ziekenhuis komt. Als het aantal patiënten afneemt kan St Jansdal eerder de reguliere zorg weer opschalen. Het Flevoziekenhuis is daar al mee bezig.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?