FlevoMeer Bibliotheken openen weer de deuren, maar wel met nodige regels

Geschreven door Redactie
FlevoMeer Bibliotheken openen weer de deuren, maar wel met nodige regels

Het heeft lang geduurd, maar de FlevoMeer Bibliotheken is donderdag weer open gegaan. Na vijf maanden sluiting mag het publiek weer naar binnen om boeken te lenen, de krant te lezen of te studeren. Wel zijn er de nodige regels, zegt directeur Jan Gommer. "Publiek moet met een mandje naar binnen. Verder moeten bezoekers gegevens achterlaten, voordat ze naar binnen mogen."

Zeker tegenover dat laatste punt stond Gommer niet echt te juichen. "Daar keken wij als bibliotheek wel wat tegenop, want het risico bestaat dat de rijen voor de deur op die manier steeds langer worden." Gommer heeft een manier bedacht om dat tegen te gaan. "Bezoekers vullen een registratieformulier in en doen dat vervolgens in de brievenbus. Wij bewaren dan strikt geheim de gegevens." De openingstijden zijn hetzelfde als voor de coronacrisis. Bezoekers met vragen kunnen van te voren bellen.

Omdat de bibliotheken de afgelopen maanden gesloten waren, hadden de FlevoMeer Bibliotheken een afhaalservice in het leven geroepen. De afhaaltasjes blijven intact voor personen die nog niet naar binnen durven te komen.

De FlevoMeer Bibliotheken zijn gevestigd in alle Flevolandse gemeenten, behalve Almere. In die stad was maandag al bekend dat de bibliotheken donderdag weer opengaan.



Onze Ambassadeurs